pose. yoga & zelfzorg

YOGA stijlen bij Pose.


Yoga is connectie en bestaat in 1001 vormen. Yoga maakt van alles in je los, in de verschillende lagen van je bewustzijn: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Yoga is vooral wat je er zelf van maakt, hoe jij de connectie voelt met jezelf. Yoga laat je groeien als mens. Ik zet je graag op weg, op jouw (yoga)pad.


Bij Pose kan je kiezen tussen vier yoga stijlen.

Kies de stijl die jou het meeste aanspreekt.

Slow flow yoga

In deze yogales kom je 'uit je hoofd, in je lichaam'. Je beweegt, komt in actie, versterkt je spieren en maakt je lichaam soepel. De flow van de yogahoudingen is traag zodat je de tijd hebt om de houding te doorvoelen. In de korte rustmomenten (en ook nog lang na de les) voel je het effect. Af en toe kan het uitdagend zijn, in balansoefeningen bijvoorbeeld. Ook ademhalingsoefeningen komen aan bod. Je eindigt de les met een zalige ontspanning.Yin yoga

In een yin yogales ga je op zoek naar ontspanning. Het is een stille, therapeutische vorm van yoga. Je blijft een paar minuten in elke yogahouding. Daardoor werken ze in op je dieper gelegen weefsels. Je beweegt niet maar toch gebeurt er vanalles in je lichaam. Je hebt de tijd om helemaal naar binnen te keren. Je doet de meeste houdingen zittend of liggend. Ze worden aangepast aan de mogelijkheden van jouw lichaam op dat moment met behulp van blokken, kussens, dekens en riemen. Ik help je de beste houding voor jou te kiezen. Ook ademhalingsoefeningen komen aan bod. Je eindigt de les met een zalige ontspanning.

Getuigenis

"Het is altijd supergoed maar vanavond was het nog meer; een perfecte balans. Alsof het het enige is dat er toe doet. Ik vind een rust die ik nergens anders vind. Ik vind yin en ontspanning op andere manieren. Maar dit heb ik ook echt nodig. Ik wil hier meer tijd voor maken. You're one of my angels"

Aurélie

Restoratieve yoga

Deze herstellende les zorgt ervoor dat je zenuwstelsel helemaal tot rust komt. Het is ideaal om na een werkdag de shift te maken van actie naar rust. Alle prikkels eens achter je te laten. Zo geef je het signaal aan je lichaam dat het mag ontspannen. Het tempo van de bewegingen is traag. In sommige houdingen blijven we langer zitten of liggen zodat je kan ontspannen in de diepere lagen van je lichaam en geest. Ook ademhalingsoefeningen komen aan bod. Je zult een stilte ervaren die wat oncomfortabel kan aanvoelen in het begin. Door regelmatig te oefenen zal je hierin progressie maken en zal je een betere balans kunnen vinden in je dagelijks leven. 

Stoelyoga

Dit is een eenvoudige en laagdrempelige vorm van yoga. In deze korte les ga je bewegen én ontspannen. Je doet de houdingen op en rond je stoel, aan je bureau. Het is een welverdiende rustpauze tijdens jouw werkdag. Deze stijl van yoga wordt ook yoga aan je bureau, chair yoga of office yoga genoemd en is ideaal voor mensen die een yogamat niet zien zitten. Er wordt specifiek aandacht gegeven aan de lichaamsdelen die gespannen of zwak zijn door langdurig zitten.

Het is ook een aanrader voor beginners en voor wie 's avonds of in het weekend niet in een yogales geraakt.