pose. yoga & zelfzorg

Over pose.


Ben je benieuwd naar het verhaal en de betekenis achter pose.?

Waarom ik gestart ben met mijn bedrijf pose.?

Ik vertel het hieronder. Veel leesplezier!

x Joëlle

In de domeinnaam van mijn website www.p-o-s-e.be heb ik streepjes gezet tussen de letters van ‘pose’. De streepjes staan voor vertraging, je tijd nemen, rust. Het is ok om te vertragen, tijd te nemen, te rusten. Al is het voor jou misschien een grote uitdaging (dat is het ook voor mij!)... Ik zet je graag op weg met mijn yogalessen, voedingsadvies en zelfzorgtrajecten.

Ik koos voor de naam ‘pose.’ omdat het verwijst naar een yoga pose, een yoga houding, asana in het sanskriet. Met poses maak je je lichaam sterker en leniger. Je wordt bewust van je lichaam, je gedachten en je gevoelens. In een yoga pose leer je ook je grenzen kennen én ze te respecteren. Op de foto zie je de pose ‘reversed prayer’ of Viparita Namaskarasana.

Als je ‘pose’ uitspreekt, is het hetzelfde woord als ‘pauze’ in het Frans. Een pauze nemen dus. Pose staat voor het belang van een pauze te nemen, je te herbronnen, met aandacht, voor je lichaam en geest, de korte of lange rust die je nodig hebt. Je mag jezelf dat gunnen, die pauze, die rust.

Pose verwijst voor mij ook naar geduld hebben.

Sommigen dingen duren een poos, een tijdje. Ik nodig je uit die tijd te nemen, dat mag. Geduld hebben met jezelf voor de verandering die jij nodig hebt. Het is ok.

Pose. heeft een link met voeding. Eten vind ik het geweldig. Ik geniet er zo hard van, elke maaltijd opnieuw. Ik vind het heerlijk dat mijn lichaam elke dag een paar keer nood heeft aan voedsel. Mijn maaltijden zijn dat ook één van mijn favoriete pauzes. Evengoed geef ik mijn spijsvertering graag rustpauzes tussen mijn maaltijden. Ook van koken kan ik erg genieten.

Voed je lichaam met energie die goed voor je is. Neem je tijd hiervoor, eet met aandacht.

Als laatste, en misschien is dit wel het belangrijkste: je pose, houding, ten opzichte van jezelf. Wat vind jij van jezelf? Hoe spreek jij over jezelf? Geef je jezelf al eens een compliment? Hoe ga je om met je lichaam: wat doe je om het te verzorgen, met respect? Wat is zelfzorg voor jou?

Voor mijn logo koos ik de kleur blauw. Mijn lievelingskleur, de kleur van het vertrouwen, van de zee, van de lucht, de kleur van mijn vrijheid.

Er staat een roze puntje na ‘pose’. Het geeft wat meer kracht aan het woord, op een zachte manier, daarom in het roze. Ik wil je aanmoedigen om een pauze te nemen, een yoga pose te doen, geduld te hebben, voor jezelf te zorgen. Doe het als je het nodig hebt, het mag.

Het logo van pose. is rond, zoals de maan en de zon. Het is beweeglijk want alles is altijd in verandering. De onvolmaakte cirkel start bovenaan in het midden, op twaalf uur. Want je weet waar je begint, maar je weet nooit op voorhand waar en hoe het eindigt, de toekomst is onzeker. De cirkel is niet dicht, want niets is nooit volledig af en zoals Emile Zola zei:


"Rien n’est jamais fini, il suffit d’un bonheur pour que tout recommence"